Een avond lang informatie over toekomst station en omgeving

Woensdag 11 april: Stad en Spoor Toekomstcafé

Print
Woensdag 11 april: Stad en Spoor Toekomstcafé

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Boven de hal van station Maastricht vindt woensdag 11 april het Stad en Spoor Toekomstcafé plaats.

In het verenigingsgebouw van de Maastrichtse Spoorweg Sport Vereniging DIATO (Door Inspanning Altijd Tot Ontspanning!) – gelegen boven de hal van station Maastricht – vindt woensdag 11 april het Stad en Spoor Toekomstcafé plaats. Vanaf 17:30 uur tot ongeveer 21.30 uur worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld de laatste stand van zaken te vernemen van de toekomst van station en omgeving. Behalve een informatiemarkt, een lezing en een rondetafelgesprek willen de organisatoren ook in gesprek komen met de bezoekers van deze thema-avond.

Het programma van Stad en Spoor Toekomstcafé

Informatiemarkt (inloop vanaf 17.30 uur)

De afgelopen maanden heeft het team van Stad en Spoor bouwstenen opgehaald bij omwonenden, bedrijven en organisaties. Met interviews op het station, wandelingen in het stationsgebied, lezingen en workshops is een beeld ontstaan. De resultaten van die interviews worden op woensdag 11 april op interactieve wijze tijdens de informatiemarkt getoond

Rondetafelgesprek - Kennis op de rails (20.00 uur)

In het clubgebouw van SSV DIATO gaat De Limburger columnist Frans Pollux als moderator in gesprek met onafhankelijke infrastructurele experts. Onder andere spoorarchitect Joost Ruland, spoorzone-adviseur Fons Meijer en architect en stedenbouwkundige Ton Venhoeven schuiven aan en overleggen hoe de omgeving van het Maastrichtse station en het spoor er voor staan. Welke aanbevelingen kunnen zij nog doen? En welke rol kunt u nog spelen?

Planstudie Stad en Spoor Maastricht

De planstudie Stad en Spoor is een brede verkenning vanuit verschillende invalshoeken van de stationsomgeving en de relatie met de stad en Euregio. Een bijzondere kans voor dit gebied om op sociaal, economisch en ruimtelijk terrein nieuwe mogelijkheden te benutten en toekomstbestendig te maken.

In de planstudie Stad en Spoor Maastricht wordt samengewerkt met NS, Prorail, Maastricht Bereikbaar en Provincie Limburg

Voor meer informatie ga naar de website www.mijngroeneloper.nl/stadenspoor.

11 april: Stad en Spoor Toekomstcafé http://www.mijngroeneloper.nl/stadenspoor

17.30-21.30 uur: informatiemarkt, inspirerende lezing en rondetafelgesprek

Waar? Stationsgebouw – Stationsplein 27 (Diato, ingang naast ‘Aon de Stasie’)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen