Duitse ster Hélène Fischer treedt op in GelreDome Arnhem

Print
Duitse ster Hélène Fischer treedt op in GelreDome Arnhem

Afbeelding: Sven-Sebastian Sajak

De Duitse zangeres Hélène Fischer treedt op 15 september van dit jaar op in het GelreDome. Fischer neemt de Arnhemse arena mee in Die Stadion-Tournee waarmee ze ook Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk aandoet.

Fischer is in eigen land één van de grootste popsterren aller tijden, maar heeft ook een grote schare Nederlandse fans, met name in het grensgebied. De 33-jarige Duitse verkocht sinds haar debuut in 2005 meer dan 15 miljoen albums. 

Grap
Website oktoberfestfan.nl publiceerde een poll waarin liefst 29.000 fans lieten weten dat ze dolgraag een concert van Fischer in Nederland zouden willen. Vorige week kwam ze in het nieuws door een uit de hand gelopen 1 april grap dat ze in mei een tweetal concerten in GelreDome zou geven. De waarheid dat ze in september optreedt, achterhaalt nu die leugen. 

Overtreffen
De laatste tour van Fischer - 'Helene Fischer Live 2017/2018’ - bestond uit 63 shows met meer dan 700.000 verkochte tickets. Die Stadion-Tournee waarmee ze nu de boer op gaat, telt tot nu toe 15 shows, maar moet de voorgaande overtreffen. De kaartverkoop voor de show in GelreDome begint vrijdag 6 april om 10.00 uur via Ticketmaster. De oorspronkelijk op 15 september geplande GelreDome-stuntshow Fast & Furious Live is verplaatst naar Ziggodome in Amsterdam.