Duitse militairen nu onder commando Vredepeel

Print
Duitse militairen nu onder commando Vredepeel

Afbeelding: Laurens Eggen

Vredepeel - Driehonderd militaire van de luchtverdedigingseenheid Flugabwehrraketengruppe 61 in Hamburg staan sinds woensdagmiddag onder commando van de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Dat wil niet zeggen dat de Duitse eenheid volledig naar Vredepeel komt. Ze blijft gehuisvest  in Todendorp in Noord-Duitsland.

Voor een ceremonie voor de bevelsoverdracht  is woensdagmiddag hoog bezoek naar Vredepeel gekomen. Voor Nederland woont minister Anke Bijleveld-Schouten de plechtigheid bij; Duitsland stuurde defensieminister Ursula von der Leyen.

Niet eerste
Het is overigens niet de eerste Nederlands-Duitse samenwerking waarbij het bevel wordt overgedragen, Eerder al werd de Nederlandse Luchtmobiele Brigade onder bevel gesteld bij de Duitse Division Schnelle Kräfte en kreeg de Nederlandse 43e Gemechaniseerde Brigade een Duits tankbataljon onder bevel, terwijl de brigade zelf bij de Duitse Eerste Pantserdivisie werd ondergebracht.

Legerkorps
In 2016 kwamen Duitsland en Nederland overeen dat het Duitse ‘Seebataillon’ wordt geïntegreerd in de Koninklijke Marine. Sinds 1995 werken Duitsland en Nederland nauw samen binnen het gezamenlijke Duits-Nederlands legerkorps in Münster.
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje