Voor vierde keer drugsafval gedumpt in regio Nederweert

Print
Voor vierde keer drugsafval gedumpt in regio Nederweert

Afbeelding: Nederweert24

Nederweert - Voor de vierde keer in een paar dagen tijd is in de regio Nederweert drugsafval gedumpt. .

Op de Kuilstraat in Ospel stuitte de politie woensdagmiddag op een aanhanger, die deels zonder wielen en zonder nummerplaat, op de weg was achtergelaten. Het afval in de aanhanger is waarschijnlijk afkomstig van een hennepkwekerij en/of productielocatie voor synthetische drugs, zo meldt Nederweert24.

Metingen
De brandweer heeft ter plekke metingen verricht. Er was geen direct gevaar voor de omgeving. De politie laat de aanhanger afslepen voor nader onderzoek.

Eerder op de dag werden in de berm van de afrit A2 Weert-Noord ook al drie vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. Het gaat om vaten van 200 liter die niet bleken te lekken, zo wees eerste inspectie door de brandweer uit.

Chemisch afval
Zondag zijn op verschillende plekken in het buitengebied van Ospel kleine vaten met chemisch afval gedumpt. En in de nacht van dinsdag op woensdag werden bigbags met lege vaten en slangen uit een drugslab gevonden aan de Hoogbosweg in Weert.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen