Vervoerder start met ‘chauffeurshotel’ in Venlo

Print
Vervoerder start met ‘chauffeurshotel’ in Venlo

Afbeelding: iStock

Venlo - Transporteur Don Trucking heeft in Venlo een slaapverblijf met twintig bedden ingericht voor zijn chauffeurs.

Het ‘chauffeurshotel’ ligt bij de Venlose vestiging van Don Trucking aan de Laurens Janszoon Costerstraat, op bedrijventerrein Veegtes.

Verplichte rust
Eigenaar Don de Jong van het transportbedrijf, dat zijn hoofdvestiging in Winterswijk heeft, speelt in op de nieuwe wet- en regelgeving. Die bepaalt dat chauffeurs hun verplichte rustperiode van 45 uur in het weekend niet in de cabine van hun truck mogen doorbrengen.

Gratis
Volgens De Jong dekt de term ‘chauffeurshotel’ niet de lading. Het betreft immers een verplaatsbare woonunit waar alleen eigen chauffeurs verblijven, die voornamelijk uit Polen en Roemenië komen. Naast de bedden zijn er toiletten, douches en een keuken. Tevens is er een gemeenschappelijke ruimte waar de chauffeurs tv kunnen kijken. Het verblijf is gratis voor de chauffeurs van Don Trucking.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen