All American Day terug in Weert

Print
All American Day terug in Weert

Beeld van een eerdere All American Day in Weert. Afbeelding: Jeroen Kuit

De All American Day komt terug in Weert. Na zeven jaar afwezigheid wordt op zondag 12 augustus een deel van Weert opnieuw het decor voor ronkende auto’s, motoren, (food)trucks en live muziek.

Vanwege het 35-jarig jubileum van wijkvereniging Fatima komt de All American Day terug en zal die deels in de wijk afspelen.

Mainstreet
De Coenraad Abelstraat wordt omgetoverd tot Mainstreet waar Amerikaanse auto’s en motoren voor de show zullen rijden, het toekomstige Fatimapark wordt omgetoverd tot een Amerikaans dorpje met foodtrucks, festivalmarkt, live muziek. Maar er is meer, vertelt organisator John van den Boogaard.

Podia
Van de Oelemarkt tot aan de Nieuwe Markt wil Van den Boogaard acht tot tien podia intekenen. "Op het Bassin komt een opblaasbaar vrijheidsbeeld te staan van negen meter hoog en langs de singels worden Amerikaanse auto’s geparkeerd. De 40- tot 45.000 bezoekers van weleer zal het niet meteen trekken maar we gokken toch wel op 15.000 bezoekers”, schat Van den Boogaard in die met nog vijf man de kar trekt.

Angst
De tiende editie van de All American Day had op 7 augustus 2011 een feestje moeten zijn maar werd een maand eerder afgeblazen. Vanwege angst voor rivaliserende motorclubs en een gebrek aan mankracht bij de politie wilde toenmalig waarnemend burgemeester Wim Dijkstra geen vergunning voor het evenement afgeven. Uit protest kwamen die dag tientallen motorrijders naar Weert.

Het buurtfeest van Fatima begint overigens al op vrijdag 10 augustus met een darttoernooi en een barbecue met live muziek op zaterdag, de All American Day vormt de afsluiter van het feestweekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →