Geen Limburgers in Amstel Gold Race

Print
Geen Limburgers in Amstel Gold Race

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Voor het eerst sinds 2008 staat er dit jaar in de Amstel Gold Race geen enkele Limburgse renner aan de start.

Dat Tom Dumoulin (hoogtestage) en Wout Poels (gebroken sleutelbeen) hun thuiswedstrijd op 15 april aan zich voorbij laten gaan, was bekend. Nu blijkt ook dat Roy Curvers en Mike Teunissen niet rijden. Hun ploeg Sunweb laat de twee Limburgers thuis.

Zwaar voorjaar
"Mike en Roy hebben een zwaar voorjaar gehad en we laten renners koersen rijden die zoveel mogelijk aansluiten op hun kwaliteiten. Mike heeft in de E3 Harelbeke en Ronde van Vlaanderen voorin gekoerst en voor de Gold Race zoeken we de beste renners die Michael Matthews aan de zege kunnen helpen", zegt een woordvoerder van de ploeg.

Organisator van de Gold Race Leo van Vliet reageert: "Je zou denken dat renners uit Limburg niets liever dan hun thuiskoers zouden rijden, maar blijkbaar werkt het niet meer zo. Van Poels snap ik het wel, die herstelt van een sleutelbeenbreuk. En bij Dumoulin raak ik er aan gewend, die was er vorig jaar ook al niet.”

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Hoogtestage
De Maastrichtenaar verkiest een hoogtestage in Zuid-Spanje ter voorbereiding op de Giro boven deelname aan de Gold Race. "Blijkbaar bekijkt Sunweb het louter van een zakelijke kant. Toch is het apart dat ze de Limburgse renners thuislaten, want volgens mij wordt die ploeg gesponsord door de provincie Limburg.”

Van Vliet doelt daarmee op de financiële bijdrage van 750.000 euro van de provincie aan de wielerploeg in ruil voor deelname aan maatschappelijke projecten. De koersdirecteur reageert haast gelaten op de afwezigheid van Limburgers: “Mij maakt het verder niet veel uit. Ja, natuurlijk had ik Dumoulin en Poels graag aan de start gehad, maar ik denk vooral dat de Limburgse wielerfan er van zal balen.”

In een dip
In 2006, 2007 en 2008 stonden er ook geen provinciegenoten aan de start van ’s lands enige World Tour-wedstrijd, maar toen zat het Limburgse wielrennen in een dip. Bij de vrouwen is het nog onduidelijk of er Limburgers aan de start verschijnen. Alleen Sabrina Stultiens (Waowdeals) uit Meijel en Bryony van Velzen (Doltcini Van Eyck Sport) uit Sittard komen in aanmerking voor deelname.