Plan voor gratis zorgverzekering: al bijna 7000 handtekeningen

Print
Plan voor gratis zorgverzekering: al bijna 7000 handtekeningen

Afbeelding: iStock

De landelijke actie die de Steinse ambulancechauffeur Gaston Bus op eigen houtje op touw heeft gezet voor een gratis zorgverzekering voor medewerkers in de zorgsector, loopt als een trein.

In ruim een week tijd hebben al bijna 7000 mensen hun handtekening gezet onder de petitie.

Uiterlijk in november wil Bus 40.000 handtekeningen hebben ingezameld. In dat geval krijgt zijn voorstel de status van burgerinitiatief, waarover de Tweede Kamer zich vervolgens moet buigen.

Steun
"Het loopt gesmeerd", reageert de 50-jarige ambulancebroeder op de eerste tussenstand. Ook de landelijke media hebben inmiddels aandacht besteed aan zijn actie. "De petitie krijgt nu steun uit alle hoeken van het land”, zegt Bus.

Invoering van een gratis ziektekostenverzekering voor zorgmedewerkers kan volgens de gewezen gevangenisbewaarder het personeelstekort in de sector flink terugdringen. "Zie het als een leuk extraatje en positieve prikkel om niet alleen jonge, maar ook  oudere werknemers over de streep te trekken.”

Besparing
Een gratis basisverzekering, waarvoor overheid en zorgsector samen zouden moeten opdraaien, levert personeelsleden een jaarlijkse besparing op van gemiddeld 1300 euro.

Deskundigen in en buiten de branche geven het plan overigens weinig kans. Ze wijzen er onder meer op dat ook andere sectoren, zoals politie en onderwijs, met forse personeelstekorten kampen. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje