Politie en Brightlands pakken samen criminaliteit aan

Print
Politie en Brightlands pakken samen criminaliteit aan

Afbeelding: Archief ANP

De politie Limburg slaat de handen ineen met Brightlands Smart Services Campus. Het is de bedoeling om tot innovatieve methoden te komen die helpen bij het bestrijden van diverse vormen van criminaliteit.

Volgens Ernest Venema, hoofd Informatie Organisatie, heeft de politie anno nu te maken met massieve datastromen. "De expertise die in Brightlands huist, kan ons helpen om al die brokjes info samen te voegen en een betekenis te geven. Samen kunnen we er chocola van maken."

Vanaf 5 april gaan politiemedewerkers op de campus in Heerlen werken.

Mobiel banditisme
In Roermond wordt al samengewerkt op het gebied van mobiel banditisme, aldus Venema. "We gebruiken slimme technieken om daders te detecteren. Brightlands kan helpen door bijvoorbeeld iets in sensoren te stoppen dat patronen herkent. Zo kunnen we  uiteindelijk makkelijker inschatten welke mensen naar Roermond komen om te winkelen, en welke op grote schaal winkeldiefstallen komen plegen."

Misdrijven voorspellen
Mobiel banditisme vormt één van de zes ‘proeftuinen’ waarin de politie de samenwerking zoekt met Brightlands. Andere thema’s zijn onder meer ‘Forensic Intelligence’, waarbij nieuwe technieken worden toegepast bij het vastleggen van sporen op een plek delict, en ‘predictive policing’, waarbij moderne methodes worden gebruikt om misdrijven te voorspellen. 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen