Heerlen vervangt gemeentesecretaris Schipperheijn

Print
Heerlen vervangt gemeentesecretaris Schipperheijn

Emile Roemer, waarnemend burgemeester in Heerlen, noemt het niet doorgaan van de herindeling als reden voor het vertrek van de gemeentesecretaris. Afbeelding: Marcel van Hoorn

De waarnemend gemeentesecretaris van Heerlen Dorthe Schipperheijn wordt vervangen. Dat hebben B en W woensdag bekendgemaakt.

In een memo  aan de gemeenteraad laat burgemeester Emile Roemer weten dat het niet doorgaan van de herindeling de reden is. Voor de functie wordt nu een externe interim-gemeentesecretaris gezocht. Schipperheijn gaat verder in haar oude functie,  directeur programma’s.

Vertrouwen
Roemer wil niet reageren op een bericht dat het managementteam het vertrouwen in Schipperheijn zou hebben opgezegd. ‘’De burgemeester doet geen mededelingen over meningen van medewerkers. De aanleiding van het besluit is het niet doorgaan van de herindeling en de om die reden uitgestelde reorganisatie’’, meldt een woordvoerster.

Avatar-beweging
In het ambtelijk apparaat kwam de positie van Dorthe Schipperheijn afgelopen maand ter discussie te staan. Door berichtgeving in NRC kwam zij landelijk in het nieuws vanwege haar rol in de Avatar-beweging, die aanhang onder topambtenaren geniet. Schipperheijn heeft in deze afsplitsing van Scientology de status van wizard (tovenaar). B en W van Heerlen vonden dit totaal niet relevant en wilden niet reageren op deze publicatie.

Omstreden verkoop
Het onlangs openbaar geworden interne juridisch onderzoek naar de omstreden verkoop van het oude CBS-kantoor deed de wenkbrauwen van Heerlense ambtenaren eveneens fronsen. De persoon die leiding geeft aan het gehele ambtelijk apparaat  speelde een centrale rol  in een kwestie, waarin volgens huisjuristen in strijd met regels van goed  bestuur is gehandeld.

Dorthe Schipperheijn werd twee jaar geleden als waarnemer benoemd, toen gemeentesecretaris Carolien Bruls vanwege  een conflict moest opstappen.  

Schipperheijn heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen