MVV zoekt contact met Manchester United

Print
MVV zoekt contact met Manchester United

Afbeelding: EPA/Andy Rain

MVV wil nadrukkelijker inzetten op samenwerking met internationale clubs.

Dat heeft directeur Paul Penders woensdagavond gezegd tijdens een presentatie over de toekomstvisie van de Maastrichtse club.

Manchester United
"Als wij onze organisatie en financiële situatie op orde hebben, zijn andere clubs sneller bereid om met ons samen te werken. En via het netwerk van het voetbalplatform van MVV (met Bert van Marwijk, Reginald Thal, Erik Meijer en Johan Dijkstra, red.) zijn al contacten gelegd met de jeugdopleiding van Manchester United.” Trainer Ron Elsen gaan binnenkort naar Manchester voor een gesprek met de Engelse topclub.

Onder verwachting
MVV wil in de komende jaren structureel meedraaien in de top vijf van de eerste divisie. Daarvoor wil het snel vier ton aan extra inkomsten binnenhalen. "Tot op heden brengt de commercie niet wat nodig is. Deze presteert onder verwachting”, zegt Paul Penders, directeur van de Maastrichtse club. "Maar daar gaan we in investeren.”

Speerpunt
Een ander speerpunt van MVV wordt de digitale marketing. De club hoopt zo meer mensen te bereiken dan alleen de fans die naar het stadion komen.