Frans Weekers belast met opbouw Sint-Maarten

Print
Frans Weekers belast met opbouw Sint-Maarten

Afbeelding: ANP

Frans Weekers gaat namens Nederland in het Trustfund van de Wereldbank zitten dat is belast met de wederopbouw van Sint-Maarten.

Dat meldt staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) aan de Tweede Kamer.

Wederopbouw
De oud-staatssecretaris van Financiën (2010-2014) zal in overleg met de Wereldbank en Sint-Maarten projecten voor de wederopbouw beoordelen. De Weertenaar gaat dit in eerste instantie voor twee jaar doen.

Sint-Maarten is vorig jaar september zwaar getroffen door orkaan Irma. Het kabinet heeft 550 miljoen voor de wederopbouw vrijgemaakt. Dat geld zal via het Trustfund worden uitgekeerd.

Bewindvoerder
Weekers zal dit werk doen naast zijn baan als bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) in Londen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen