Boekpresentatie 'Dichtbij en ver weg' in De Tribune

Print
Boekpresentatie 'Dichtbij en ver weg' in De Tribune

Afbeelding: Ingimage

In Boekhandel De Tribune wordt donderdagavond Dichtbij en ver weg van Maarten Doorman gepresenteerd.

“Dichtbij en ver weg lijkt van alles en nog wat aan te snijden: van een bedrieglijk stuk steen op de maan tot een dramatische scène in bad, van een romantische boswandeling tot Nipplegate, van Goethe tot David Bowie, van de woede van Schopenhauer tot de karper van Apollinaire en van tekenfilm tot Suriname en het Rijksmuseum. Maar steeds gaat het om het overbruggen van een afstand: tussen kunst en maatschappij, filosofie en wereld, verleden en toekomst, privacy en openbaarheid. Dichtbij en ver weg is een verzameling goed geschreven opstellen waarin wat ver weg is dichtbij komt. Het is een hartstochtelijk pleidooi voor geschiedenis en kunst”, zo lezen we in de uitnodiging.

Maarten Doorman is filosoof en schrijver van onder meer De romantische orde, Rousseau en ik en De navel van Daphne. Het eerste exemplaar van zijn boek zal Maarten Doorman uitreiken aan Sophie Vanhoonacker, decaan van de Faculty of Arts and Social Sciences.

Donderdag 5 april, 20.00 uur, Boekhandel De Tribune.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →