Jan Mulder en Nicci French treden op tijdens Bookstore Day

Print
Jan Mulder en Nicci French treden op tijdens Bookstore Day

In Maastricht doet boekhandel Dominicanen mee aan de Bookstore Day. Afbeelding: De Limburger/Diana Scheilen

Maastricht / Geleen / Venlo - Bijna tweehonderd boekwinkels door heel Nederland doen 14 april mee aan Bookstore Day. In Limburg nemen de boekhandels Koops in Venlo, Krings in Sittard en Dominicanen in Maastricht deel.

In Maastricht is er onder meer in de nacht van 13 op 14 april de Sleepless Sleep Over, met lezingen en optredens. Op de Bookstore Day zelf zal Jan Mulder, Thomas Vaessen (De DAF van mijn vader) en Hans Kanters (De danser van Katendrecht) komen vertellen in de Dominicanen. In Sittard zal Marika De Bruijn voorlezen uit haar bundel Omlijnen.

Verdeeld over boekhandels in het land treden ruim honderd schrijvers en dichters op, onder wie Nicci French, Marieke Lucas Rijneveld, Murat Isik, Jan Siebelink en Tinkebell. Ook zijn er speciale uitgaven die alleen op 14 april te koop zijn van onder anderen Alfred Birney en Annejet van der Zijl.

The Bookstore Day is een initiatief van boekhandelketen Libris en bedenkster Yaël Vinckx. Tot de tweede Bookstore Day is besloten na het succes van de eerste editie. Die toonde volgens de organisatoren aan dat "de stenen boekwinkel méér is dan een winkel, maar de spil van een gemeenschap. Dat het papieren boek wel degelijk de strijd aanbindt met die vermaledijde ontlezing. En dat lang niet iedereen zijn boeken online bestelt."

Bookstore Day is ontstaan naar analogie van Record Store Day, een initiatief van de partner van Vinckx. Aan de eerste editie deden 140 boekwinkels mee.

Kijk voor deelnemende boekhandels en hun programma's op www.bookstoreday.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →