Geniet volop van het mooie weer, maak Parmezaanse kip!

Print

Lekker, snel en makkelijk, Parmezaanse kip met basilicum. Afbeelding: Studio Philippi

Ein-de-lijk is de lente in zicht! Van de eerste zonnestralen wil ik niks missen. Dan is Parmezaanse kip ideaal, want het makkelijk en snel te bereiden.

En het is een van onze gezinsfavorieten bovendien! Lekker met stevig brood en een groene salade.

Parmezaanse kip met basilicum 
Voor 4 personen
Bereiden: 10 minuten
Oven: 20 minuten

Ingrediënten 
- 1 blik pomodorini of gepelde tomaten (400 gram)
 - 1 teen knoflook
- 4 scharrelkipfilets
- 1 bol  mozzarella (125 gram) 
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas 
- olijfolie extra vierge 
- handvol basilicumblaadjes 

Nodig 
- staafmixer 
- lage ovenschaal


Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Pureer met de staafmixer de inhoud van het blik kerstomaatjes of gepelde tomaten met de gepelde knoflook. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de kip. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel uit de oven met een straaltje olijfolie extra vierge en bestrooi met wat extra parmezaan en de basilicumblaadjes.Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious. Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven. 

Volg Janneke ook op:


www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen