Simpelveld viert zaligverklaring zuster Clara Fey

Print
Simpelveld viert zaligverklaring zuster Clara Fey

Afbeelding: De Limburger

Bocholtz - De zaligverklaring van zuster Clara Fey, zaterdag 5 mei in de Dom in Aken, wordt het komende jaar ook in Simpelveld uitgebreid gevierd.

Op dinsdag 8 mei is er een feestelijke dankviering in de H.-Remigiuskerk in Simpelveld, gevolgd door een ontvangst in de tuin van Huize Loreto, het voormalige klooster van de Zusters van het Arme Kind Jezus.

Musical
Verder zijn er elke maand activiteiten rond Clara Fey. Zo is er op zaterdag 7 april in Aken een wandeling vanuit Simpelveld in de voetsporen van Clara Fey en wordt op vrijdag 13 april in de parochiekerk in Simpelveld het event ‘Ontmoet Clara in Simpelveld’ gehouden: een multimediapresentatie over het leven van de non. Op 17 juni wordt er een speciale musical, Clara's droom, opgevoerd.

Aken
De zaligverklaring zelf vindt op 5 mei plaats in de Dom van Aken, de geboorteplaats van Clara Fey. Daar stichtte zij in 1844 de nieuwe zustercongregatie. Die moest in de tweede helft van de negentiende eeuw naar Nederland uitwijken nadat het religieuzen in Duitsland werd verboden onderwijs te geven.

De Zusters van het Arme Kind Jezus vestigden zich in Simpelveld, waar Fey ook werd begraven. In 2012 verlieten de zusters het dorp. Fey werd toen herbegraven in Aken.

Wonder
Vorig jaar erkende paus Franciscus officieel een ‘wonder op voorspraak van Clara Fey’. Waarschijnlijk heeft een zieke gesteld dat hij beter is geworden nadat hij in een gebed tot Clara Fey om zijn genezing had gevraagd, zei een woordvoerder van het bisdom eerder tegen De Limburger. Die melding wordt vervolgens door artsen onderzocht, waarna de paus het besluit neemt of iemand zalig wordt verklaard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →