Doden door schietpartij op universiteit Turkije

Print
Doden door schietpartij op universiteit Turkije

Afbeelding: CNN Turk

Bij een schietpartij op de universiteit van de Turkse stad Eskisehir zijn vanmiddag vier universiteitsmedewerkers om het leven gekomen. Het zou gaan om de decaan, een secretaresse en twee docenten. De politie heeft de campus van de Osmangazi Universiteit afgezet.

Eyüp Kelebek, woordvoerder van de universiteit, laat weten dat er geen studenten onder de slachtoffers zijn. "De mensen op de universiteit zijn geschokt." Er zouden ook drie gewonden zijn gevallen.

Onderzoeker
De dader zou een onderzoeker aan dezelfde universiteit zijn. De schietpartij vond plaats in de faculteit waar studenten hun graad kunnen halen om in de toekomst les te mogen geven. 

De man werd na de schietpartij ontwapend en gearresteerd door de Turkse politie, melden lokale media. Over het motief van de schutter is niets bekend. Hij wordt nu verhoord.

Eskisehir is een stad in centraal Turkije met 800.000 inwoners. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →