Verstappen: ‘Nu is het totaal niet spannend’

Print
Verstappen: ‘Nu is het totaal niet spannend’

Afbeelding: ANP

In zijn eerste mediasessie op het Bahrein International Circuit liet Max Verstappen zich donderdag na enig aandringen verleiden tot ferme uitspraken over het gebrek aan competitie in de huidige Formule 1.

Aan de vooravond van een belangrijk overleg tussen de teams en F1-eigenaar Liberty Media sprak Verstappen zich uit voor goedkopere motoren, meer geluid en vooral meer mogelijkheden tot inhalen.

Niet spannend
"Zoals het nu gaat, is het totaal niet spannend. Alles draait om de kwalificatie. Als het daar fout gaat, kun je in de race alleen nog volgen, want inhalen is met deze auto’s niet mogelijk. Ze zijn te breed en hebben te veel downforce. Al op twee seconden achter een voorganger verliest de achtervolger neerwaartse kracht en is inhalen onmogelijk. Dus ga je de motor sparen voor de volgende race. Die regel dat we nog maar drie motoren mogen gebruiken bijvoorbeeld; de fans willen toch niet over de boordradio horen ‘doe rustig aan met je motor’? Die willen dat we voluit gaan."

Protest
Een protest tegen de zogenaamde partymode van Mercedes, waarbij het team tijdens de kwalificatie het motorvermogen kan opschroeven, ziet Verstappen niet zitten. Zijn teamchef Christian Horner had daar bij de FIA eerder wel op aangedrongen. "Ik weet dat Christian daarom heeft gevraagd, maar ik heb mijn eigen mening. Bij Mercedes doen ze hun werk gewoon beter. Dan is het niet eerlijk om ze daar tijdens het seizoen voor te straffen."