Minister wil strengere eisen voor pgb

Print
Minister wil strengere eisen voor pgb

Minister De Jonge in woonzorgcentrum Oud Geleen. Afbeelding: De Limburger

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat strengere regels opstellen voor het persoonsgebonden budget (pgb). Nu zijn er nog te weinig mogelijkheden om een aanvraag te weigeren, waardoor een pgb soms terechtkomt bij mensen die niet in staat zijn daar goed mee om te gaan.

De Jonge vindt dat pgb's selectiever moeten worden toegekend, zo maakte hij duidelijk na alle ophef over misbruik. Hij komt over enkele weken met een breed pakket maatregelen om fraude tegen te gaan. Een taaleis of een minimaal niveau van rekenvaardigheid kunnen daar deel van uitmaken.

Fraude
Deze week kwam een jarenlange, stelselmatige miljoenenfraude met pgb's aan het licht. Regeringspartij VVD drong meteen aan op een aanscherping van de regels, bijvoorbeeld dat je het Nederlands moet beheersen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →