Printerfabrikant Xerox verhuist personeel naar Innovatoren

Print
Printerfabrikant Xerox verhuist personeel naar Innovatoren

Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Venlo - Xerox Manufacturing in Venray gaat een deel van zijn personeel verhuizen naar de Innovatoren in Venlo.

Dat bevestigt Xerox Nederland.

Floriade
De printerfabrikant neemt naar verluidt vijf verdiepingen van het markante gebouw aan de snelweg A73 in gebruik. Het Xerox-personeel gaat in september aan de slag in de toren die in 2012 blikvanger was van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.

Uitstraling
Volgens een summiere mededeling van het bedrijf wordt het terrein van Xerox in Venray herontwikkeld en krijgt het 'meer de uitstraling van manufacturing en warehousing (fabricage en opslag).' Dit is volgens de onderneming 'niet meer in stijl' van andere bedrijfsactiviteiten in Venray. Vandaar dat circa tweehonderd medewerkers in de administratieve verwerking van de logistiek en ook ondersteunende afdelingen naar de Innovatoren verkassen.

Venray
Volgens Xerox blijft de afdeling OPC (productie van bepaalde onderdelen voor de apparaten, de zogeheten fotoreceptorcellen) in Venray. Volgens een woordvoerster heeft de operatie niets te maken met de aangekondigde overname van het Xerox-concern door het Japanse Fujifilm.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →