Hockeyclubs Venlo willen naar sportpark Vrijenbroek

Print
Hockeyclubs Venlo willen naar sportpark Vrijenbroek

Afbeelding: Fotolia

Venlo - Sportpark Vrijenbroek als toekomstige hockeylocatie in de gemeente Venlo. Dat willen de drie hockeyclubs. Atletiekclub Scopias denkt na of ze wil blijven of vertrekken.

De drie hockeyclubs uit de gemeente Venlo zien Sportpark Vrijenbroek als meest geschikte locatie voor de toekomstige fusieclub. Voor de Tegelse Hockey Club (THC), Hockeyclub Blerick en de Venlose Hockey Vereniging (VHC) is de centrale ligging van Vrijenbroek in de gemeente een doorslaggevend argument. De voorkeur van de clubs, die samen circa 1800 leden hebben, is bekend bij de gemeente Venlo en wordt verder uitgewerkt.

Zes velden
Daarbij is de vraag of Sportpark Vrijenbroek wordt heringericht mét of zonder Scopias Atletiek. Volgens adviseur Henri Elbersen, die spreekt namens de drie hockeyclubs, is het technisch mogelijk Vrijenbroek uit te breiden met behoud van de atletiekbaan. In dat geval is er plek voor zes hockeyvelden. Zonder atletiekbaan is er ook plaats voor een zevende veld. Volgens Elbersen kan Scopias in dat geval verhuizen naar sportpark Herungerberg, waar VHC nu speelt, of een andere al bestaande sportaccommodatie in de gemeente Venlo. Het beachsportveld bij Vrijenbroek verdwijnt in beide gevallen.

Scopias-voorzitter Bert Martens laat weten dat hij recent op de hoogte is gebracht van het plan van de hockeyclubs. "We gaan dit met de leden bespreken en alle opties goed in beeld brengen. Het is de vraag wat wij willen. Met veel hockeyclubs op één terrein? Of een alternatief dat verder weg ligt?" Volgens Martens is het de bedoeling dat Scopias in juli een principebesluit over de toekomstige locatie.

Vernieuwd
De gemeente moet dan weten wat Scopias wil, omdat komende zomer hoe dan ook twee bestaande hockeyvelden bij THC worden vernieuwd. De keuze van de atletiekclub bepaalt op welke plek de twee velden komen te liggen.

Volgens Elbersen wordt de haalbaarheid van de herinrichting van Vrijenbroek en de fusie van de hockeyclubs groter als er een bestemming wordt gevonden voor de vrijkomende accommodaties van VHC en Hockeyclub Blerick. Elbersen, ook werkzaam voor de afdeling sportontwikkeling van de gemeente, stelt dat daarom ook met andere sportclubs gesproken wordt. "Voor het opstellen van een nieuwe sportvisie hebben we bijvoorbeeld al aan de voetbalclubs gevraagd hoe zij denken over de toekomst. Er zitten clubs ruim in hun jasje, maar andere weer krap."

Elbersen schat in dat het zeker nog een aantal jaar duurt voordat de hockeyclubs fuseren en een verhuizing een feit is. "Hoewel de clubs nu zeker steun voelen voor een fusie, zullen de leden wel formeel in moeten stemmen. Ook zal de politiek zich achter het uitgewerkte accommodatieplan moeten scharen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →