Woonzorgcentrum in Weert krijgt verticale tuin

Print

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Een blinde gevel die na sloop is ontstaan aan Maria-Hart in Weert krijgt een verticale tuin.

Woensdag wordt tegen de gevel een metalen constructie geplaatst en een blauweregen geplant, werkzaamheden die naar verwachting anderhalve week in beslag nemen. Wonen Limburg vindt deze verticale tuin mooi passen in het beeld om meer groen in wijken te realiseren.

Blauweregen
De vijf verdiepingen hoge blinde muur van het weggesloopte zorgcentrum Van Berlo Heem is eerst volgespoten met een boom van graffiti en donderdag is een beschermende coating aangebracht. Na het openingsfeest van het nieuwe woonzorgcentrum Hornehoof dinsdag krijgt de muur de metalen constructie waar een blauweregen tegenop gaat groeien.

Graffitiartiest
Met een beetje geluk staat deze verticale tuin over enkele maanden in bloei. Opdrachtgever is Wonen Limburg, de landschapsarchitecten van bureau Verbeek in Maastricht leverden het idee en Marcus Debie van GOMAD Graffix uit Sittard maakte het graffitiwerk, geassisteerd door de Weerter graffitiartiest Gart Smits uit Weert.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →