Jo Palmen ‘wil geen wethouder meer worden’

Print
Jo Palmen ‘wil geen wethouder meer worden’

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Brunssum - Jo Palmen wil de komend vier jaar geen wethouder meer worden. Maar als er geen andere geschikte kandidaat is, sluit hij niet uit toch opnieuw in de collegebanken gaat zitten, zo meldt L1.

In een interview zegt Palmen dat het moeilijk is geschikte kandidaten te vinden. Dat heeft ook te maken met de negatieve publiciteit van de afgelopen tijd rond zijn integriteit en de slepende ruzie met de gemeente over het eigendom van een stukje grond aan de Dorpstraat.

Geen toelichting
Palmen zelf en fractievoorzitter Lefty Snackers van BBB Lijst Palmen zijn niet bereikbaar voor een toelichting. Volgens raadslid Rob Claessen van de partij wil geen van de zittende raadsleden wethouder worden. Hij kan zich voorstellen dat Palmen niet opnieuw wethouder wil worden, gezien de ophef rond zijn persoon. Mogelijk is een kandidaat ‘van buiten’ een optie, denkt hij.

In een debat voor de gemeenteraadsverkiezingen gaf Palmen aan dat hij eigenlijk opnieuw wethouder zou moeten worden gezien de zaken die nog geregeld moeten worden, maar dat er mogelijk anderen meer geschikt zijn om die post te vervullen.

Verkiezingsuitslag
Voorzitter Jan de Rooij van BBB Lijst Palmen vindt dat Palmen juist wel opnieuw bestuurder moet worden, gezien de verkiezingsuitslag. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen won de lokale partij een zetel en kwam op vijf. Omdat ook coalitiegenoot PAK een zetel won ligt het voor de hand dat de samenwerking wordt voortgezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →