Voetbalclub in Eys is aanhoudend vandalisme spuugzat

Print
Voetbalclub in Eys is aanhoudend vandalisme spuugzat

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Eys - De politie, de gemeente Gulpen-Wittem en de voetbalclub SV Zwart-Wit’19 binden samen de strijd aan tegen een groepje jongeren dat in Eys vernielingen en overlast veroorzaakt.

Deze week kwamen de drie partijen bij elkaar om een plan van aanpak te bespreken.

Vermoeden
Over de inhoud doet secretaris Frans Derksen van de voetbalclub geen mededelingen. Hij wil geen slapende honden wakker maken. "We hebben een vermoeden om wie het gaat. Daar proberen we een vinger achter te krijgen."

In brand gestoken
Op sportpark Hanzon vinden regelmatig vernielingen en inbraken plaats. Als voorbeelden noemt Derksen het kapotmaken, stelen en in brand steken van stoeltjes van de tribune. "Afgelopen carnaval is een van de dug-outs vernield. Dan kun je als vereniging de opbrengst van de potgrondactie steken in het opknappen van de dug-out. Dat komt de moraal van de vrijwilligers niet ten goede."

Drugs
Bij de carnavalsvereniging op het sportpark is enkele keren ingebroken. Verder handelen jongeren op de parkeerplaats in drugs en crossen ze op scooters rond. "De problemen zijn vaker aangekaart bij de politie. Wij vroegen ons af waarom er niks gebeurde. Dat heeft geresulteerd in het gesprek." Een woordvoerster van de politie, bevestigt dat de drie partijen met elkaar in overleg zijn. Zij spreekt van twee aangiften. "Burgers moeten overlast en vernielingen wel melden."