Roermond gaat ‘saaie’ skateparken opknappen

Print
Roermond gaat ‘saaie’ skateparken opknappen

Het skatepark aan de Burgemeester Geuljanslaan in Roermond. Afbeelding: De Limburger/John Peters

De skateparken in Roermond worden opgeknapt. Skatende jongeren vinden de huidige parkjes niet uitdagend genoeg. Daarom gaan ze elders skaten, wat voor overlast zorgt.

Drie plekken telt de gemeente Roermond waar de skaters terechtkunnen om hun trucs te oefenen. Echter, zowel de locatie in Swalmen als die in Roermond (bij de sporthal Jo Gerris en hockeyclub Concordia) zorgt niet voor een adrenalinekick bij de skaters. Het is er saai. Er staan verouderde toestellen voor beginners. Om toch de sport te kunnen beoefenen trekt de jeugd daarom de stad in. En dat leidt volgens de gemeente weer tot overlast.

Actiegroep
Skatend Roermond gaf enkele jaren terug al aan iets nieuws te willen. Een actiegroep verzamelde in 2013 honderden handtekeningen om een indoorskatepark te realiseren. Of dat er nu gaat komen, is nog onduidelijk. Wel reserveert de gemeente honderdduizend euro om de skatende jeugd te geven wat ze wil. Onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn. De skatende jongeren zelf hebben aangegeven dat ze het liefst één uitgebreide locatie voor gevorderden willen en twee plekken met basistoestellen.

Oolderhuuske
Volgens hen is er op dit moment slechts een plek in Roermond uitdagend genoeg voor ze: op Resort Marina Oolderhuuske. Daarom is de gemeente daar gaan kijken hoe het parkje eruitziet, hoe het tot stand is gekomen en zijn ze gaan praten met de eigenaar. Die heeft gezegd dat als de gemeente zich richt op skateparken met basisvoorzieningen, hij zich richt op de meer ervaren skater. Zodoende kunnen beide parken elkaar versterken.

Daarnaast kijkt de gemeente of de nieuw te maken skateplek gecombineerd kan worden met een locatie waar ook andere sporters, zoals BMX’ers, terechtkunnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen