Woningcorporatie Laurentius verkoopt alle Roermondse woningen

Print
Woningcorporatie Laurentius verkoopt alle Roermondse woningen

Het kantoor van Laurentius in Breda. Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Woningcorporatie Laurentius heeft al haar Roermondse woningen verkocht aan een vastgoedbelegger.

Het gaat in totaal om 234 appartementen gelegen in de complexen Stationspark (Meander) aan de Maria Theresialaan en ’t Carillon in de Karel Doormanstraat. Ook het stuk grond tegenover het Stationspark, waar enige tijd geleden een trapveld voor jeugd was gemaakt door de buurt, is verkocht door Laurentius. Het trapveld is inmiddels niet meer in gebruik na protesten van andere omwonenden.

Financiële problemen
De Bredase woningcorporatie Laurentius is al jaren bezig om haar vastgoed te verkopen buiten de eigen regio. Dit was noodzakelijk nadat Laurentius in zware financiële problemen terecht was gekomen. Deze problemen zijn vooral een gevolg van malversaties binnen de corporatie, begaan door voormalig directeur Walter V. die in februari van dit jaar werd veroordeeld voor corruptie, witwassen en het oplichten van de woningbouwvereniging waarvan hij bestuurder was. De rechter heeft hem een celstraf van dertig maanden opgelegd.

Omkoping
In het strafrechtelijk onderzoek is ook het project Stationspark onder de loep genomen. Justitie onderzocht of Walter V. ook met de Roosterse ontwikkelaar Nieuwe Borgh, die het Stationspark heeft gebouwd voor Laurentius, afspraken had gemaakt die nadelig zouden zijn voor zijn eigen corporatie. De rechtbank stelt dat louter bewezen is dat de directeur van Nieuwe Borgh destijds een schilderij heeft gegeven aan Walter V. en dat daarmee sprake is van ‘passieve omkoping’.

Laurentius heeft de appartementen verkocht aan vastgoedbelegger DW Real Estate. De verkoop van de Roermondse bezittingen maakt deel uit van een grote vastgoeddeal waarbij in totaal vijfhonderd woningen zijn verkocht. Het is onbekend hoeveel er is betaald.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →