Zorgen na meerdere ongevallen op kruising in Weert

Print
Zorgen na meerdere ongevallen op kruising in Weert

Afgelopen weekeinde kwam een fietsster om het leven. Afbeelding: Weertdegekste

Een ongeval met dodelijke afloop afgelopen weekeinde in de wijk Boshoven in Weert. Weer een ongeluk met een fietser op de kruising Luciastraat/Burcht. Wijkbewoners willen maatregelen.

De gemeente Weert gaat samen met de politie de oorzaak van enkele ongevallen met fietsers op de kruising Sint Luciastraat/Burcht analyseren en indien nodig maatregelen nemen.

Fietsers
Op de kruising vonden eind januari en eind maart twee ongevallen plaats, waarbij fietssters met personenwagens in botsing kwamen. De 76-jarige inwoonster van Boshoven die afgelopen weekeinde betrokken was bij het ongeval, overleed nog diezelfde avond in het ziekenhuis waar ze met de traumahelikopter naartoe was gebracht.

Volgens buurtbewoners hebben zich in het verleden meerdere ongevallen op deze kruising voorgedaan, waarbij meestal fietsers betrokken waren.

Verwarring
De Sint Luciastraat is een voorrangsweg, maar omdat de Burcht en ook de Kevelaerstraat brede wegen zijn, leidt dat tot verwarring bij verkeersdeelnemers met alle gevolgen van dien, stellen buurtbewoners. Ze vragen de wijkraad en de gemeente maatregelen te nemen om de kruising veiliger te maken.

Goed uitkijken
Volgens wijkraadvoorzitter Henny Beuving, die overleg heeft gehad met de wijkagent, is er met de kruising niks mis en handelt het bij het verkeersongeval van afgelopen weekeinde om een voorrangsfout. "De politie gaf aan dat er geen sprake was van te hoge snelheden en is de vrouw ongelukkig ten val gekomen", aldus Beuving. "Eigenlijk is de kruising heel overzichtelijk. Dat kan ook een risico zijn. Op beide wegen mag vijftig kilometer per uur gereden worden, waardoor verkeersdeelnemers onder wie fietsers mogelijk de situatie verkeerd inschatten en denken dat ze het nog wel halen om de kruising over te steken. Het is gewoon zaak om bij dit soort kruisingen goed uit te kijken."

Volgens de wijkagent is het aantal ongevallen op de kruising Sint Luciastraat/Burcht niet afwijkend van andere kruispunten in Weert. Desondanks wil de gemeente nog eens samen met de politie kijken naar de oorzaken van de ongevallen. "Daarna bekijken we of dat aanleiding geeft tot het nemen van maatregelen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen