Informateurs geven vrijdag verslag van hun verkenningswerk

Print
Informateurs geven vrijdag verslag van hun verkenningswerk

De raadszaal in Maastricht bij de uitslag van de hertelling Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

In Theater aan het Vrijthof bieden de informateurs Rianne Letschert en Wil Rutten hun verkenningsverslag voor een nieuwe coalitie aan.

 Namens het CDA vroeg fractieleider Vivianne Heijnen direct na de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen de rector magnificus en de voormalig gemeentesecretaris gesprekken te voeren en studie te doen naar de verschillende coalitiemogelijkheden. Tijdens een ontbijt in de schouwburg van Maastricht gaat het tweetal aan alle gesprekspartners uitleg geven over hun bevindingen.

?Politiek Maastricht kijkt vooral uit naar welke advies het informateurs-duo geeft om tot een coalitie te komen waarin het CDA wordt ingebed in het pact van de afgelopen vier jaar. Dat bestond uit de Senioren Partij Maastricht (SPM), SP, D66, Groen Links en VDD. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen gaf dit vijftal aan samen verder te willen gaan. Omdat het CDA de grootste partij (in aantal stemmen) is geworden kreeg de partij de gelegenheid het initiatief te nemen te starten met de informatieronde. In zetels is de partij van Vivianne Heijnen - vijf in totaal - even groot als SPM, Groen Links en D66. Die einstand kwam tot stand na een hertelling van alle stembiljetten. 

Later op dag geeft de CDA-leider Heijnen in een openbare zitting nader uitleg over het rapport van Letschert en Rutten

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →