‘Leden motorbende overvallen man (22) en binden hem vast’

Print
‘Leden motorbende overvallen man (22) en binden hem vast’

Afbeelding: Archief ANP

Een 22-jarige man uit Mook zou woensdag in zijn woning zijn overvallen door leden van een motorbende. De man werd in zijn woning in de wijk Lindeboom vastgehouden.

Dat zeggen diverse bronnen tegen de Gelderlander.

Vuurwapen
De 22-jarige man zou door de twee overvallers zijn vastgebonden op een stoel en bedreigd met een vuurwapen. De daders eisten grote sommen geld. Ze haalden de woning overhoop en namen waardevolle spullen mee.

Omsingeld
Het slachtoffer zei niet veel contant geld in huis te hebben. Hij vroeg of het goed was om te kijken of hij bij vrienden geld kon lenen. De overvallers stemden toe en liepen met hem mee naar buiten. In een onbewaakt ogenblik lukte het de man om een vriend via een berichtje op zijn telefoon te waarschuwen. Die vriend belde direct 112, waarna de politie uitrukte. De wijk Lindeboom werd daarbij onopvallend door ruim twintig agenten omsingeld.

Aangifte
Kort voordat de politie arriveerde, waren de overvallers gevlogen. Het slachtoffer deed samen met familieleden aangifte in Venray. De politie kon donderdag niet officieel reageren. Een inwoner van Mook die aan de rand van de wijk woont, zag politiebusjes staan bij de uitgang van de wijk. "Het was aan het eind van de ochtend, ik had uitgeslapen. Ik was in de tuin bezig. Je vraagt je wel af wat de politie daar dan doet."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →