GBBL en CDA vormen coalitie in Landgraaf

Print
GBBL en CDA vormen coalitie in Landgraaf

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - De nieuwe coalitie in Landgraaf zal gevormd worden door GBBL en CDA. Die partijen hebben het ook al sinds januari 2017 voor het zeggen.

Dat is het resultaat van gesprekken die Patrick Mevissen en Andy Dritty (beiden GBBL) de afgelopen dagen hebben gevoerd. 

Openbaar debat
Vorige week vielen PvdA, VVD en GroenLinks na een openbaar debat al af als eventuele coalitiepartners van GBBL en CDA. Donderdag haakten ook SP en Ouderenpartij Landgraaf af.

LWH
De partij van Wiel Heinrichs, LWH, beraadt zich de komende dagen over eventuele deelname aan de coalitie. Als LWH 'ja' zegt, dan kan de coalitie steunen op 17 van de 25 raadszetels. 

Formateurs
GBBL heeft in Landgraaf de absolute meerderheid met 13 zetels, CDA heeft er 3. Mevissen en Dritty zetten de gesprekken nu als formateurs voort.

Maatschappelijk middenveld
De komende weken zullen de partners uit het maatschappelijk middenveld worden uitgenodigd om input te leveren voor een nieuw coalitieconvenant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →