Kort geding om menselijke keten rondom tbs-kliniek

Print
Kort geding om menselijke keten rondom tbs-kliniek

Afbeelding: DL

Venray - De Bond van Wetsovertreders spant een kort geding aan tegen burgemeester Hans Gilissen van de gemeente Venray. Gilissen heeft beperkingen opgelegd bij een demonstratie die de groep wil houden.

De Bond van Wetsovertreders gaf bij de gemeente aan te willen demonstreren op vier verschillende data: 23 maart, 13 april, 20 april en 18 mei.

Separeercel
Via een menselijke keten van naar eigen zeggen zo’n vierhonderdvijftig man willen ze rondom de tbs-kliniek de Rooyse Wissel gaan staan. Demonstreren omdat volgens de Bond ‘tbs’ers om het minste of geringste in de separeercel worden geplaatst’.

De gemeente Venray gaf aan het geen probleem te vinden dat er wordt gedemonstreerd, mits de actievoerders de in- en uitgang van de kliniek vrijhouden. De groepering kreeg daarom een vergunning met beperkingen. In een brief laat de gemeente weten dat het de demonstranten om veiligheidsredenen verboden wordt de poort te blokkeren.

Statement
Dat pikt Pieter Vleeming van de Bond van Wetsovertreders niet. Hij spant daarom een kort geding tegen de burgemeester aan om volgende week vrijdag alsnog voor de poort te kunnen staan. Als dat niet kan, geeft de actie volgens Vleeming niet het juiste statement af. "Het is cruciaal dat die keten gesloten is om onze boodschap over te brengen. Anders staat de directie ons boven uit te lachen en staan we voor aap. We willen gewoon hand in hand staan. Daarom stappen we naar de rechter."

Vleeming zegt nog niet te weten of de manifestatie volgende week vrijdag door zal gaan. Dat hangt volgens hem af van de uitspraak van de rechter, die zich hier morgen over buigt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen