Een ideaal weekend voor een bloesemfietstocht

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Na diverse schijnbewegingen en vooral valste starts begint het voorjaar dit weekend echt; ideaal weer om met de fiets een bloesemtocht te houden.

Of we in een langere periode van aangename temperaturen terecht zijn gekomen is voor de weerdeskundigen wordt door de weerdeskundigen nog altijd betwijfeld. De scheiding tussen warme en koele lucht ligt op geringe afstand van elkaar. Dat zien we dan later wel weer. Honderd procent zeker is dat in onze contreien een weekend met zomerse allure te wachten staat. Te beginnen vandaag. Een strakblauwe hemel dus veel zon laat de temperatuur doorstoten naar een graad of 18 °C. Voor zaterdag en zondag worden temperaturen verwacht die de 20 °C aantikken, wellicht daar over heengaan. Kortom ideaal weer om fietsend in Maastricht en omstreken een bloesemtocht te houden. Maar Maastricht ligt nog steeds in Nederland. Dus hou rekening met – vooral op zondag –  een onweersbui.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen