Belg op de vlucht voor Indiase rechtbank na ramp met 23 doden

Print
Belg op de vlucht voor Indiase rechtbank na ramp met 23 doden

Peter Van Geit Afbeelding: AD/Facebook

De 46-jarige Belg Peter van Geit is al weken op de vlucht in India. Hij wordt gezocht omdat hij organisator zou zijn geweest van een trektocht waarbij 23 mensen omkwamen toen ze verrast werden door een bosbrand.

De man komt oorspronkelijk uit Lokeren maar woont al sinds 1998 in India, schrijven Belgische media. Daar organiseert hij bij het bedrijf Chennai Trekking Club activiteiten voor wandelaars.

Doden
Vorige maand ging het mis bij een trektocht van twee dagen voor vrouwen in het Kurangani-district in Theni. De wandelaars werden verrast door een hevige bosbrand. Redding kwam te laat, waardoor tot nu toe al 23 mensen omkwamen.

Jusititie in India ziet Van Geit als organisator van de trektocht als een van de verantwoordelijken voor de ramp. Hij zou de wandelaars onnodig in gevaar hebben gebracht en ook geen toestemming hebben gehad om de Kurangani-bossen te betreden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Ondergedoken
Van Geit zit sinds de ramp ondergedoken. Hij ontkent dat hij iets met de ramp te maken heeft. Donderdag zei zijn advocaat voor de rechtbank dat de Belg bang is dat India hem als zondebok wil gebruiken omdat hij een buitenlander is zonder wortels in India. Volgens Van Geit had hij niets te maken met de organisatie van de trektocht en waren de vergunningen wel degelijk in orde.

De zaak is tijdelijk opgeschort.