Informateurs Rianne Letschert en Wil Rutten hebben hun taak er op zitten

Huiswerk voor Vivianne Heijnen (CDA)

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De informateurs Rianne Letschert en Wil Rutten hebben vanochtend hun verslag overhandigd aan vertegenwoordigers van alle Maastrichtse politieke partijen. Dat deden ze tijdens een ontbijtsessie in Theater aan het Vrijthof.

 Vanmiddag om 17:00 uur vindt in de gemeenteraadszaal in Mosae Forum een openbare zitting plaats. Daar geeft Vivianne Heijnen (CDA) nader uitleg over de inhoud van het verslag gemaakt door de rector magnificus van de Universiteit Maastricht en de voormalig gemeentesecretaris. Zij hadden de afgelopen dagen met vertegenwoordigers van de 13 partijen die de nieuwe gemeenteraad gaan vormen gesprekken over tal van onderwerpen. Doel: een idee krijgen wat de meest ideale in ieder geval beste draagkracht hebbende coalitie kan worden. Wil Rutten en Rianne Letschert lieten de aanwezigen weten dat ze met heel veel plezier en toewijding hun klus hebben kunnen uitvoeren. Het duo werd door het CDA – de grootste partij na de verkiezingen afgelopen maart – gevraagd deze informatieronde te doen. Zowel Letschert als Rutten gaven vanochtend aan niet als formateur ter beschikking te staan. Voor Rianne Letschert was het de eerste keer dat ze een dergelijke taak uitvoerde. De rector magnificus zei twee boeiende weken te hebben beleefd. Na afloop van de bijeenkomst werd het tweetal door de aanwezigen geprezen voor de manier waarop ze de gesprekken hadden gevoerd en hun verkenningen gestalte hadden gegeven. Het is nu aan Vivianne Heijnen en uiteraard ook alle andere coalitiekandidaten heel veel huiswerk te verrichten om tot de volgende stap – de formatie – te komen.

Volg De Limburger voor de inhoudelijke items van de verkenningen naar een nieuwe Maastrichtse coalitie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen