Limburgse bieren bekroond in Dutch Beer Challenge

Print
Limburgse bieren bekroond in Dutch Beer Challenge

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Bieren van de Limburgse brouwerijen Hertog Jan, Brand, Alfa en Lindeboom zijn in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge.

De Arcense brouwer Hertog Jan sleepte twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille in de wacht. In de categorie Pale Ale kreeg Hertog Jan Karakter de hoogste prijs en in de categorie Bock/Dubbelbock ging het goud naar het Bockbier van Hertog Jan. Grand Prestige Vatgerijpt 2017 Goose Island en Hertog Jan Grand Prestige kregen respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille van de jury.

Brand
Ook Brand werd vier keer bekroond: Goud voor Brand Blond, zilver voor Brand Dubblebock en Brand Lentebock en een eervolle vermelding voor Brand Up.

Alfa Edel Pils krijgt van de jury een zilveren medaille en de Lentebock van de brouwer uit Schinnen kreeg zilver. Brouwer Lindeboom viel in de prijzen met Venloosch Alt en Gouverneur Tripel (beiden zilver).

397 bieren
De jury proefde in totaal 397 verschillende Nederlandse bieren en deelde uiteindelijk 19 gouden, 21 zilveren en 25 bronzen medailles uit. Nog eens tien bieren kregen een eervolle vermelding (Certificate of Excellence). ‘Het Beste Bier van Nederland 2018’ wordt bekend gemaakt op 24 mei 2018 in De Grote Kerk in Den Haag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen