Muurschilderingen Van Horne in Weert

Weert, gezien vanuit de lucht.© De Limburger/Stefan Koopmans

De Stichting de Verbeelding en de Stichting 1568 wil in Weert vier grote murals (muurschilderingen in de openbare ruimte) aan gaan brengen in het kader van het Van Horne-jaar.

Leon Janssen

De stichting krijgt voor het project Philips van Horne Urban Art van de gemeente een bedrag van 25.000 euro.

De stichting krijgt het geld uit een subsidieregeling voor projecten die herdenken dat het dit jaar 450 jaar geleden is dat Philips van Horne werd onthoofd op de Markt in Brussel. Philips heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Weert en Nederland. Niet alleen in Weert, maar in meer plaatsen in Europa wordt deze gebeurtenis herdacht. Daarom vinden er dit jaar allerlei activiteiten plaats in Weert.

In het kader van de subsidieregeling kregen in november al vijf stichtingen/verenigingen een bedrag van in totaal € 32.375,-. Omdat er nog een bedrag van € 32.088,- over was, is er een tweede ronde van die tender gehouden.

In deze twee ronde is een tweede initiatief gehonoreerd. Destichting 1568 krijgt 7.088 euro voor ‘De Graaf van Horne op de kaart’. Dat behelst het opzetten van een digitale belevingskaart waarop in een aantal lagen informatie gegeven wordt over euregionale activiteiten in het Van Horne jaar.