Philharmonie zuidnederland brengt ‘Carmina Burana’ in zandgroeve

Print
Philharmonie zuidnederland brengt ‘Carmina Burana’ in zandgroeve

Afbeelding: Paul Dolhain

Philharmonie zuidnederland, met als thuisbasis in Limburg het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof, brengt op zaterdag 25 en zondag 26 augustus tijdens het Heerlense festival Cultura Nova een spectaculaire versie van ‘Carmina Burana’ uitgevoerd in de openlucht.

Ze doen dat samen met het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus. Samen brengen ze het meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) in het feeërieke decor van de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean. De voorstelling is een absoluut hoogtepunt op Cultura Nova 2018.

Deze Carmina Burana is een coproductie van festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland dat dit jaar zijn vijfjarig jubileum viert met een aantal bijzondere concerten. De ‘Carmina Burana’ opent de reeks.

Opera Zuid en Sinfonischer Chor Aachen tekenen voor de spectaculaire koorzang. De muzikale leiding is in handen van de Spaanse dirigent Josep Vicent. De hoofdrollen worden vertolkt door Amparo Navarro (sopraan), Jordi Domenech (countertenor), Toni Marsol (bariton) en Luca Espinosa (actrice). Via het Huis voor de kunsten Limburg werken tenslotte ook twaalf dansers mee. Carlus Padrissa verbindt alle elementen in één grootschalige regie.

De zandgroeve biedt op beide speeldagen plaats aan maar liefst 3500 mensen. Zij zullen naast het 90-koppig philharmonie ook een 90-koppig orkest zien. Kaarten gaan tussen de  15 euro (4e rang) en 49 euro (1e rang) kosten. De verkoop start dinsdag 10 april om 14.00 uur via www.plt.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje