Opgelet dit weekend: werkzaamheden aan weg en spoor

Print
Opgelet dit weekend: werkzaamheden aan weg en spoor

Afbeelding: iStock

Automobilisten die dit weekend over de A2 richting Maastricht willen, moeten rekening houden met flinke vertragingen. Wie denkt slim te zijn door de trein te nemen, komt bedrogen uit.

De A2 gaat vanaf vrijdagavond negen uur tot en met maandagochtend vijf uur tussen knooppunt Kerensheide en knooppunt Kruisdonk in zuidelijke richting helemaal dicht. Ook alle tussenliggende op- en afritten afgesloten voor verkeer.

Verkeer naar Maastricht kan omrijden via de A76 en A79, voor lokaal verkeer worden er andere omleidingen ingesteld. Ook de laatste twee weekenden van april gaat dat stuk snelweg dicht voor regulier onderhoud aan het asfalt.

Treinen
Ook treinreizigers krijgen dit weekend in Limburg te maken met vertraging door werkzaamheden. Tussen Roermond en Weert wordt gewerkt aan het spoor, waardoor daar bussen rijden in plaats van treinen. Dat kan volgens de NS tot een half uur extra reistijd leiden. Reizigers wordt aangeraden om de reisplanner van de NS te gebruiken.

Ook tussen Roermond en Swalmen rijden bussen in plaats van treinen. Ook daar kan het oponthoud tot een half uur duren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen