Roda wil goede flow vasthouden tegen PEC

Print
Roda wil goede flow vasthouden tegen PEC

Afbeelding: ANP Pro Shots

Met een basisploeg die hoogstwaarschijnlijk ongewijzigd is, ontvangt Roda JC zaterdagavond (19:45 uur) in eigen huis PEC Zwolle.

De Kerkradenaren willen na twee overwinningen in uitwedstrijden op rij (bij NAC en Vitesse) de flow vast houden, al waakt trainer Robert Molenaar voor overmoed. "Meteen na de 0-3 tegen Vitesse heb ik in de kleedkamer gezegd dat we er nog lang niet zijn. Dit is niet meer dan een aanzet."

Werker
Op de bank zijn er enkele wijzigingen. Daryl Werker keert na een spoedig herstel van een meniscusoperatie terug. Nathan Rutjes kreeg vrijdag bij een duel op de training een tik tegen zijn hoofd en zal waarschijnlijk ontbreken. Ook Ard van Peppen (knie) zit in de lappenmand. Reservedoelman Filip Kurto (schouder) en Ashton Götz (lies) zijn al langer geblesseerd.

Publiek
Molenaar beseft dat Roda met PEC een pittige tegenstander treft. "Een ploeg met veel voetballend vermogen en veel dynamiek. Wij moeten proberen dat de vonk met het publiek snel overslaat. We zullen dan ook met druk vooruit starten, zodat we snel in de juiste modus kunnen komen."