Eis acht jaar cel voor overval Roermond

Print
Eis acht jaar cel voor overval Roermond

Afbeelding: ANP Xtra

Officier van justitie Ineke Meijer heeft vrijdag acht jaar celstraf geëist tegen de 22-jarige Luciano P. (22) uit Tegelen voor zijn rol bij een overval in Roermond op 30 oktober 2017.

Hij zou die beroving hebben gepleegd met Gianni Q. een van de twee verdachten van de moord op Ömer Köksal uit Blerick. Hij is recent in Parijs opgepakt.

Het tweetal zou in Roermond 1200 euro met geweld hebben willen innen vanwege een huurkwestie. Het geld was bestemd voor hun gezamenlijke vriend, Jonathan B. Die zit als sinds november vast voor de liquidatie van Köksal. Luciano P. heeft voor die zaak ook kort in de cel gezeten. De drie kregen ruim een dag na de overval een handgemeen met een groep  mannen Blerick. Die ruzie kostte Köksal op 1 november het leven.

Tip
De officier van justitie wil dat de rechters de vriendin van Jonathan B. - Majda Q. (20) uit Roermond - vier jaar gevangenisstraf, waarvan een voorwaardelijk, opleggen. Zij noemde de jonge vrouw de ‘aanstichtster van het hele circus”. Zij zou de tip hebben gegeven dat het slachtoffer geld in huis had. Advocaat Annemiek Kok van de jonge vrouw vindt dat die niet strafbaars heeft gedaan en dus vrijspraak verdient. Luciano P. zei vrijdag voor de rechtbank dat hij destijds met “de kleine” Gianni Q. is meegegaan voor het geval de incasso uit de hand zou lopen. 

Volgens advocaat Misja Geeratz van P. zou er geen sprake zijn geweest van een overval, maar van een uit de hand gelopen ruzie waarbij rake klappen zouden zijn uitgedeeld; mishandeling dus. Hij noemde de eis van acht jaar “bizar”. 

Gezelschap
P. werd kort na de moord op Köksal opgepakt voor dit levensdelict. Hij bleek wel in gezelschap van de twee andere verdachten, Jonathan B. en Gianni Q., te zijn geweest maar bleek geen cruciale rol  te hebben gespeeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen