Onderscheiding voor Maastrichtse chirurg Jan Tordoir bij afscheid

Print
Onderscheiding voor Maastrichtse chirurg Jan Tordoir bij afscheid

Afbeelding: De Limburger/MUMC+

Jan Tordoir mag zich sinds vrijdagmiddag Officier in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Hij kreeg de bijbehorende versierselen van Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake bij gelegenheid van zijn afscheid tijdens het symposium ‘Shuntchirurgie: een verbinding voor het leven’.

Gewaardeerd arts
Tordoir is sinds 1989 als vaatchirurg werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+), en sinds 1992 hoofd van het non-invasief vaatlaboratorium van het Hart- en Vaatcentrum MUMC+. Hij is voorgedragen vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten op het terrein van de vaatchirurgie, werkzaamheden waarbij de samenleving in belangrijke mate is gebaat. Tordoir is een nationaal en internationaal zeer gewaardeerd arts en onderzoeker op het gebied van de toegangschirurgie. Hij verrichtte toonaangevend onderzoek op het terrein van de zogenaamde shuntchirurgie en wordt gezien als een internationale autoriteit op dit gebied. Een goed functionerende vaattoegang is voor patiënten die lijden aan nierfalen van levensbelang.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen