Inwoners Maasbracht opnieuw een zomer in de stank

Print
Inwoners Maasbracht opnieuw een zomer in de stank

Afbeelding: Streetview

Maasbracht - Inwoners van Maasbracht moeten er rekening mee houden dat ze opnieuw een zomer in de stank komen te zitten. Veevoerfabriek De Heus weigert tegen eerdere afspraken in maatregelen te treffen die overlast zouden moeten verminderen.

Het bedrijf deed verleden jaar aan omwonenden de belofte de fabrieksschoorsteen te verhogen. Dit nadat het al meerdere jaren op rij, zodra de temperatuur oploopt, klachten regent in het dorp en ver daarbuiten over een misselijkmakende geur.

Afspraak
Maar nu De Heus met de provincie in een rechtszaak is verwikkeld over een nieuwe vergunning, weigert het bedrijf die afspraak na te komen. Dat meldde gedeputeerde Hans Teunissen (Ruimtelijke Ordening) vrijdag aan Provinciale Staten.

Hij laat blijken dat de relatie met het bedrijf sinds de zaak ernstig is verslechterd. “Dit kunnen ze niet maken. Afspraken met de buurt moeten nagekomen worden.” Aanstaande dinsdag staat er een gesprek gepland met de directie van De Heus. “Ik wil de moed niet opgeven. En anders gaan we bij elke geurklacht acuut maatregelen nemen.”

Beroep
De Heus is naar de rechter gestapt omdat bepaalde voorwaarden in een nieuwe vergunning te streng zouden zijn. De rechtbank heeft de provincie begin dit jaar in het gelijk gesteld. De Heus is daartegen in beroep gegaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen