Vrouw die haar doorgedraaide man neerstak ‘handelde uit zelfverdediging’

Print
Vrouw die haar doorgedraaide man neerstak ‘handelde uit zelfverdediging’

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Een 33-jarige vrouw uit Roermond die in de zomer van 2015 thuis haar man neerstak, hoeft als het aan justitie ligt geen straf te krijgen.

Volgens officier van justitie Monique Haenen handelde de vrouw uit zelfverdediging toen ze haar gewelddadige man met een mes in de hals stak. 

Kopstoten
De vrouw, die poging tot doodslag ten laste was gelegd, werd naar eigen zeggen op de bewuste avond in juli 2015 voor de zoveelste keer slachtoffer van het geweld, de bedreigingen en de scheldpartijen van haar man. Dit keer was de ruzie begonnen in een feesttent op het OLS-terrein in Maasniel-Leeuwen. Daar zou haar man, die flink onder invloed zou zijn geweest, haar een paar kopstoten hebben gegeven. Thuis ging het geweld door. 

Benzine
Tijdens de rechtszaak bleek dat de verklaringen van beiden over wat er die avond verder gebeurde, niet ver uiteen lopen. De vrouw kreeg klappen van haar man, die haar op straat wilde zetten. Nadat ze was vertrokken, had de man haar opgebeld met mededeling dat hij 'de hut' in de fik wilde steken. Toen de vrouw daarop terugkwam bij de woning, werd ze door haar man overgoten met benzine. 

Worsteling
Het lukte haar daarna niet om in haar eigen huis een veilig plekje te vinden. Bij een worsteling greep ze naar een mes en stak haar man daarmee in de hals. Die deed daarvan pas na twee maanden aangifte. Advocaat Niher Birrou was het roerend met de officier van justitie eens dat de vrouw geen straf verdient. 

Op 20 april doet de rechtbank uitspraak.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen