Verstappen vijfde in tweede training Bahrein

Print
Verstappen vijfde in tweede training Bahrein

Afbeelding: EPA

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein de vijfde tijd neergezet.

De snelste ronde van de Nederlandse coureur tijdens de avondsessie op het circuit van Sakhir ging in 1.30,745, waarmee hij bijna een seconde langzamer was dan Kimi Räikkönen in de Ferrari (1.29,817).

De Fin was een fractie sneller dan zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel, die 1.29,828 klokte. De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas (derde) en Lewis Hamilton (vierde) gaven beiden ruim een halve seconde toe op Räikkönen, die met nog een kwartiertje te gaan zijn Ferrari aan de kant moest zetten omdat een wiel niet goed vastgezet bleek. Dat komt de Fin mogelijk op een gridstraf te staan.

Balans
"In het begin was het nog wat zoeken naar de balans, maar eenmaal in de longruns ging het allemaal vrij positief. De auto reageerde heel goed, de banden bleven goed. De racepace was goed. Snel. Ik had wat auto's voor me, die ik inhaalde. Dat is altijd fijn. Uiteindelijk heb ik vandaag niet de hoeveelheid rondjes gemaakt die ik wilde maken, maar de tweede training was toch wel aardig", meende Verstappen. "Deze trainingssessie is toch de belangrijkste met de race die zondag ook in het donker is. Training 1 en 3 zijn toch op de dag, dat het nog wat warmer is."

Verstappen weet wat Red Bull Racing te doen staat, met de kwalificatie van morgen voor de boeg. "Onze shortruns nog verbeteren, want die waren niet perfect. Het allemaal nog wat finetunen."

Geen problemen
Verstappen kon in de tweede training zonder problemen zijn rondjes rijden. Tijdens de eerste sessie viel hij al snel stil in zijn Red Bull, zonder een rondetijd te hebben geklokt. Door een probleem met de elektronica moest Verstappen de rest van de training aan de kant blijven.