Drugsverdachte Echt: 'Bekende produceerde harddrugs in mijn woning'

Print
Drugsverdachte Echt: 'Bekende produceerde harddrugs in mijn woning'

Afbeelding: IStock

Echt - Een 43-jarige Echtenaar, die ervan wordt verdacht dat hij in zijn huurappartement harddrugs heeft gemaakt en grondstoffen daarvoor heeft opgeslagen, denkt dat een bekende hem een loer heeft gedraaid.

Dat vertelde hij vrijdag met veel woorden en gebaren in de rechtbank van Roermond. De kennis zou met een valse sleutel de woning van de verdachte aan de Bosstraat zijn binnengegaan om daar in anderhalve dag zonder zijn medeweten speed en amfetamine te maken. "Hij mocht wel eens bij mij chillen. Het kan niet anders dan dat hij een extra sleutel heeft laten maken. Toen ik voor Kerstmis afgelopen jaar even niet in mijn woning ben geweest, moet hij dit hebben geflikt."

Ruzie
Officier van justitie Sandra Kierkels gelooft niets van dit verhaal. Zij eiste dertig maanden celstraf tegen S.S. uit Echt. De zaak kwam eind december 2017 aan het licht toen omwonenden van de Bosstraat - onder wie een politieman - hoorden hoe S. op straat met iemand ruzie maakte.

Inval
Het viel hen ook op dat S. twee tassen in een container gooide. Dat wekte zoveel argwaan dat de politie het appartement van S. binnenging. Daarbij werd onder een matras, in een speciekuip en in een koelkast harddrugs en grondstoffen voor de productie daarvan gevonden. Een weegschaal en een sealmachine versterkten het vermoeden dat drugscriminelen in het appartement aan de slag waren geweest.

Huurschuld
Bewoner S.,  die al ruim drie maanden in de cel zit, hield vrijdag vol dat hij met deze praktijken niets te maken heeft gehad. "Dat wil ik ook niet. Ik heb nota bene een fikse huurschuld. Dat past toch niet bij iemand uit het drugscircuit? Die mensen rijden in dikke auto’s rond." De uitspraak is op 20 april.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen