Justitie wil vastgoedbaas Harry Muermans voor 1,3 miljoen plukken

Print
Justitie wil vastgoedbaas Harry Muermans voor 1,3 miljoen plukken

Inzet: Harry Muermans. Afbeelding: De Limburger/iStock

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, moet projectontwikkelaar Harry Muermans ook financieel bloeden voor zijn rol in de vastgoedaffaire Klimop.

Justitie eist 1,3 miljoen euro van de 71-jarige Roermondenaar, die verdacht wordt van witwassen en valsheid in geschrifte.

Kapot
"Ze kunnen me niet meer kapot maken, want dat hebben ze al gedaan", foetert de projectontwikkelaar die na jaren van wachten eindelijk een dagvaarding heeft gekregen. De rechtszaak tegen hem begint aanstaande woensdag in Roermond.

Miljoenenfraude
Muermans is de laatste verdachte in de geruchtmakende Klimopaffaire, waarbij voor miljoenen gefraudeerd is bij aan- en verkoop van vastgoed. Een groot aantal andere verdachten is jaren geleden al veroordeeld, heeft zijn gevangenisstraf al uitgezeten of voor miljoenen geschikt. Muermans, die alle aantijgingen ontkent, vindt het 'te schandelijk voor woorden' dat justitie hem ruim tien jaar lang heeft laten bungelen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen