Harde dreun in titelstrijd: ploeterend NEC verliest van Jong Ajax

Print
Harde dreun in titelstrijd: ploeterend NEC verliest van Jong Ajax

Afbeelding: OrangePictures/Rob van Vliet

NEC heeft vrijdagavond een uitermate pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om de titel. Op bezoek bij directe concurrent Jong Ajax werd met 2-0 verloren.

Tot overmaat van ramp voor de Nijmegenaren won koploper Fortuna wél, waardoor de achterstand nu vier punten is. NEC zakt door de nederlaag naar de derde plaats, Jong Ajax klimt naar plek twee.

Dreun
NEC begon fel aan het duel, maar kreeg binnen afzienbare tijd de eerste tegenslag te verwerken. Jong Ajax-debutant Pasquali tikte al na zeven minuten de 1-0 binnen op de Toekomst. De gasten lieten zich echter niet van de wijs brengen en zetten de Amsterdammers met aanvallend spel onder druk. Toch was het Jong Ajax dat opnieuw toesloeg. Spits Cassierra wurmde zich na een snelle aanval langs Sturing, speelde doelman Delle uit en schoot laag binnen: 2-0. Na die tweede dreun zakte NEC weg. 

Braken
In de tweede helft kwam NEC een stuk minder voor de dag. Alsof de ploeg het nog niet moeilijk genoeg had, moest spits Sven Braken ook nog eens het veld verlaten; de Maastrichtenaar had te veel last van zijn enkel om door te spelen. Hij werd vervangen door middenvelder Steeven Langil.

'Lijnders rot op'
De 150 meegereisde NEC-fans lieten duidelijk hun onvrede blijken over de prestatie van de kwakkelende titelkandidaat. In niet mis te verstane bewoordingen werd de Limburgse coach Lijnders duidelijk gemaakt dat hij moest 'oprotten'. Het hielp NEC niet vooruit: in het restant van de wedstrijd ging de ploeg niet bepaald beter voetballen. Invaller Langil was nog dichtbij een aansluitingstreffer, maar zag zijn ingezet gekeerd door keeper Van Bladeren.

Uitcomplex
Met de nederlaag in Amsterdam wordt het uitcomplex van NEC nog maar eens onderstreept. Sinds Lijnders werd aangesteld deed de ploeg het in de eigen Goffert uitstekend, maar werden buitenshuis keer op keer punten verspeeld.