Fortuna dichter bij promotie na zege bij Go Ahead

Print
Fortuna dichter bij promotie na zege bij Go Ahead

Captain Schuurs juicht na zijn treffer. Afbeelding: OrangePictures/Wout van Zoeren

Fortuna Sittard is na vrijdagavond weer een stap dichter bij promotie naar de eredivisie. De ploeg won met 0-1 bij Go Ahead Eagles en neemt afstand van concurrent NEC, dat verloor bij Jong Ajax.

De koploper uit Sittard staat nu op vier punten van NEC. Jong Ajax, dat wel kampioen kan worden maar niet kan promoveren, staat tweede op één punt achterstand.  

Schuurs
Perr Schuurs, na alle transfer- en verhuisperikelen weer helemaal op niveau, kopte uit een hoekschop Fortuna op voorsprong. De gasten lieten Go Ahead daarna komen, maar de thuisclub kon geen echte kans creëren. Op het half uur werd Lisandro Semedo weggestuurd door Dammers. Hij snelde het vijandelijke strafschopgebied in, maar schoot wat onbesuisd over. Een bekeken schot van Finn Stokkers werd uit de benedenhoek getikt door de Eagles-keeper.

Lees ook: Harde dreun in titelstrijd voor ploeterend NEC

Op slag van rust was de eerste doelpoging van Go Ahead een prooi voor keeper Aykut Özer. Domper was een nieuw blessuregeval bij een Fortunees. Lars Hutten schoot het in de hamstrings toen hij van ver gevaarlijk op goal schoot.

Terugzakken
Vroeg in de tweede helft kon Fortuna de score verdubbelen, maar drie spelers liepen elkaar in de doelmond voor de voeten. Aan de andere kant kopte namens de ploeg uit Deventer Jeff Stans een bal op de lat. Dat was een logisch gevolg van het feit dat Fortuna flink liet terugzakken. Toch kwam het met een gesloten verdediging niet vaak in de problemen. 

Toen de Limburgers uit hun schulp kropen en het achterin bij Go Ahead helemaal open lag, kwamen vanzelf ook de mogelijkheden. Voor Semedo, Stefan Askovski, André Vidigal en Michael Pinto. Zij scoorden niet. Bij de Eagles vloeiden kracht en hoop weg en dus trok Fortuna de winst over de streep.