MVV op de valreep gered door hattrick van Okita

Print
MVV op de valreep gered door hattrick van Okita

MVV'er Jonathan Okita schiet op doel. Afbeelding: OrangePictures/Frank Kerbusch

MVV heeft vrijdagavond een zwaarbevochte zege behaald op Helmond Sport. Jonathan Okita was met drie treffers de grote man. Door de zege stijgt MVV naar de achtste plek in de eerste divisie.

Het spel golfde in de beginfase lekker op en neer. MVV kreeg de eerste echte kans. Na zeven minuten Kon Tuur Houben van twaalf meter schieten, na prima voorbereidend werk van Jonathan Okita en Pieter Nys.

Zijn schot miste kracht en richting. Twee minuten later was het wel raak. Okita controleerde de bal prima op de rand van de zestien en haalde uit. Onhoudbaar voor doelman Stijn van Gassel: 1-0 voor MVV.

Tweede treffer
Helmond drong wat aan, maar werd niet heel gevaarlijk voor het doel van Michael Verrips. MVV was wel dreigend en dat leidde tot de tweede treffer. Dogan Golpek zag de ruimte aan de rechterkant van het veld en stuurde Alessandro Ciranni weg. De Belgische back kapte, draaide en legde de bal panklaar voor Okita, die zijn tweede lekker achter doelman Van Gassel schoot.

Lees ook: Rellen bij Helmond-stadion na verliespartij tegen MVV

Veerkracht
Kort daarna was Helmond echter aan zet. In de 36ste minuut verspeelde Samy Mmaee de bal. Via een vlotte combinatie belandde de bal vervolgens voor de voeten van Arne Naudts, die van dichtbij doelman Verrips verschalkte.

MVV kwam niet verkeerd de kleedkamer uit. Het kreeg kansen en was sterker. Langzaam nam Helmond echter het initiatief over. De gelijkmaker kwam een kwartier naar rust. Een vrije trap werd bijna binnengekopt, maar Verrips kon de inzet keren. Hij was echter kansloos op de rebound van Jordy Thomassen, die van dichtbij raak schoot.

Euforie
Na de 2-2 was het nog steeds Helmond dat op zoek was naar een treffer. Met hoge ballen werden ze keer op keer gevaarlijk. MVV ging uiteindelijk toch met de drie punten aan de haal. Okita zorgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd met zijn derde treffer voor ontlading en euforie bij de MVV-spelers en de meegereisde fans: 3-2.

MVV staat na de overwinning op de achtste plaats. De ploeg heeft 46 punten, net als de nummers 9 (Volendam), 10 (Cambuur), 11 (Almere City) en 12 (FC Dordrecht).

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu