Rellen bij Helmond-stadion na verliespartij tegen MVV

Print
Rellen bij Helmond-stadion na verliespartij tegen MVV

Afbeelding: ED/Chris Ottens

Supporters van Helmond Sport hebben vrijdagavond de confrontatie met de politie gezocht na de verloren thuiswedstrijd tegen MVV.

Een deel van de aanhang van de thuisploeg probeerde zich na afloop een weg te banen richting het uitvak, maar werd door de politie tegengehouden bij een hek. De agenten, bewapend met knuppel en schild, werden daarop bekogeld met vuurwerk en stenen. Bij de rellen raakte volgens de politie niemand gewond, ook werden er geen aanhoudingen verricht.

 

Onrustig
Voorafgaand aan het duel was het al onrustig rond stadion de Braak. Drie bussen met supporters van MVV moesten op last van de politie een paar extra rondjes rond het stadion rijden, volgens een woordvoerder om de gasten 'een veilige aankomst te garanderen'. De fans kwamen daardoor te laat voor de wedstrijd.

De wedstrijd die daarop volgde zal ongetwijfeld de nodige emoties hebben losgemaakt. De thuisploeg kwam na een 2-0 achterstand knap op gelijke hoogte, maar kreeg in de slotfase alsnog de deksel op de neus. MVV ging er door de derde goal van aanvaller Okita vlak voor tijd alsnog met de overwinning vandoor

Varkenskop
Bekend is dat de fanatieke supporters van Helmond Sport en MVV geen al te beste verstandhouding hebben. Jaren geleden werd al eens besloten dat fans uit Maastricht niet welkom waren bij de Brabantse club, nadat het bij eerdere ontmoetingen uit de hand was gelopen. Supporters van MVV legden daarop een varkenskop in de tuin van de burgemeester van Helmond. Tijdens de wedstrijd van deze vrijdag werd dat incident nog eens opgerakeld: fans van MVV zwaaiden in het uitvak met een vlag met een varkenskop erop. 

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu